top of page

Sawo BBQ
BBQ Food Truck & Catering
Sawolaista rakkautta savustukseen ja grillaukseen.
Yksityisjuhliin, yleisötilaisuuksiin, firman bileisiin, pikkujouluihin, festareille, kaikkialle jossa hyvää ruokaa tarvitaan. Pystymme tuottamaan ruoat aina 1000 henkeen saakka per tilaisuus.
Tuotteemme valmistetaan pitkään matalassa lämpötilassa, eli "low and slow". Tämä takaa suussasulavan maukkaat ja kypsät tuotteet. Meitä on tilaisuudesta riippuen 2-6 töissä, valmistamme suussa sulavat leivät ja BBQ tuotteet ja tarjoilemme ne joko rekastamme tai muusta noutopisteestä.

Naudan Rinnan eli Brisketin valmistusprosessissa naudan rinnasta trimmataan osa kovasta rasvasta pois. Sen jälkeen se maustetaan ja laitetaan 120 asteiseen savustimeen, kunnes se saavuttaa 72 asteen sisälämpötilan. Sitten se kääritään savustuspaperiin ja se saa jatkaa kypsymistään kunnes sisälämpötila on 90-92 astetta ja liha on hyvin mureaa. Sen jälkeen se poistetaan savustimesta ja liha saa levätä lämpölaukussa 4-6 tuntia, lämpötila nousee 95 asteeseen ja liha siirretään jäähtymään kunnolla.
Tämä prosessi kestää kaiken kaikkiaan noin 16 tuntia. Siksi lihamme on läpikänyt tämän prosessin ennakkoon ja me lämmitämme tuotteen festivaaleilla uudelleen, taaten maistuvuuden ja mureuden lopputuotteessa.
MISTÄ MEIDÄT LÖYTÄÄ?
Aloitamme ruokarekkatoimintamme toukokuussa 2025, kunhan kalustomme on saatu toimintakuntoon. Kierrämme aktiivisesti kesän festareita, meidät löytää tulevana kesänä alustavasti ainakin täältä, päivitämme listaa kunhan saamme asiat sovittua:
23.-24.5. Street Kuopio
30.-31.5. @Iso-Kallan Panimo Kuopio
6.6. Yksityistilaisuus
18.-21.6. Nummirock Nummijärvi
27.-28.6. POP Festivaali Hyvinkää
4.-5.7. Rokki Raikaa Oulu
11.-12.7. Vauhti Kiihtyy Turku
17.-19.7. Vauhtiajot Seinäjoki
25.-26.7. Spacefest Seinäjoki
1.-3.8. Kuninkuusravit Oulu
8.-9.8. Vauhti Kiihtyy Vantaa
15.-16.8. Vauhti Kiihtyy Lahti
22.-23.8. Vauhti Kiihtyy Oulu
29.-30.8. Vauhti Kiihtyy Tampere


bottom of page